(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Velikonoční ptáčci z kynutého těsta
Potřebné ingredience
20g droždí, 500g hladké mouky, 70g cukru krupice, 250ml vlažného mléka, špetka soli, 100g másla rozpuštěného, 2 žloutky, 1 žloutek na potření, rozinky na očička
Postup přípravy
Droždí,lžíci mouky,lžíci cukru a trochu mléka smícháme a necháme vzejít kvásek.Ke zbylé mouce přilijeme zchladlé máslo,sůl,dva žloutky a vzešlý kvásek.Vypracujeme měkké nelepivé těsto.Necháme kynout asi 45min.Pak znovu propracujeme a tvarujeme ptáčky.Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem.Dáme péci asi 20min. v troubě vyhřáté na 150°C.Jsou výborné i z domácí pekárny na kynuté těsto.Přeji dobrou chuť!!!!
Z těsta oddělujeme kousky větší než je vlašský ořech a uválíme asi tak 15-20cm dlouhý váleček a asi tak 1-2cm silný.Na válečku uvážeme uzlík.Jeden konec vytvarujeme jako zobáček a nastříhnem nůžkami.Vmáčkneme rozinky jako očka.Druhý konec uzlíku podle potřeby zkrátíme a nožem několikráte nařízneme-vznikne tak ocásek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 4. 2010, 22:15
Soňa L.
(upraveno)
1. 4. 2010, 22:29
@Ilonáček
....